Acerca de

Pilvikone -keskosäidin kokemuksia

Harjoittelimme käyttämään happirikastinta sairaalahuoneessa, hoitajan ohjeistuksella. Kommentoin rikastimen varsin kovaa puhinaa, verrattuna vauvalla aiemmin käytössä olleiden, lähes äänettömien happilaitteiden ääniin. Tähän hoitaja totesi -Minusta tämä laite kuulostaa ihan pilvikoneelle, kun sen puhisee ja puhkuu ja kosteuttaja kuplii. Vertaus oli niin kaunis, että se jäi mieleeni. Yli 6 kk minä iltaisin nukahdin poikani kanssa kuunnelleen pilvikoneen puhinaa.

Olen kolme raskausmyrkytystä läpi käynyt, kolmen lapsen äiti. Olin aivan varma, että viimeisen raskauden kohdalla säästyisin raskausmyrkytykseltä, koska lapsella oli eri isä kuin kahdella aiemmalla. Olin väärässä, kolmas kerta oli pahin. Kolmas lapseni Leon syntyi raskausviikolla 26, kesäkuussa 2020.

 

Leon syntyi sektiolla, hengittämättä ja painoi n 700g. Leon vietti ensimmäiset 2 kk Hussin Saaressa, vauvojen tehohoitoyksikössä ja tämän jälkeen 3 kk Etelä-Karjalan keskussairaalan G4 lastenosatolla. Leon oli syntymästään asti happikoneeseen kytkettynä. Leonilla todettiin syntyessä keuhkoissa vaurioita, pieni aivoverenvuoto sekä myöhemmin myös keskosuuteen liittyviä silmämuutoksia, lisäksi liuta muita vastoinkäymisiä ja keskosuuteen liittyviä ongelmia. Näistä kaikistä Leonille jäi vaikuttamaan vaikea PBD eli keskosten keuhkosairaus. 

Minä jäin myös kaiken tämän mylleryksen keskellä yksinhuoltajaksi. Leonin isä ilmoitti, että ei halua nähdä lastaan. Näyttely on minun kokemus tästä kaikesta, keskosuudesta, elämästä sairaalassa, elämästä laitteiden kanssa, hylkäämisestä.  Näyttelyn aikana kerään lahjoituksia suoraan Hussin Saari yksikölle sekä Etelä-Karjalan keskussairaalan G4 osastolle. (Lahjoituksen eivät kulje kauttani, vaan ohjautuvat joko Kummientilin tai suoran lahjoitustilin kautta osastoille.)

Näyttely tulee esille Etelä-Karjalaan sekä Uudellemaalle.  

Etelä-Karjalan näyttely on Imatran Käytävägalleriassa 5.7-26.8.2022

Uudenmaan näyttelyn tila on vielä avoin.

Kiinnostuitko näyttelystä tai tukemaan  osastoja? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Get in touch so we can start working together.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Thanks for submitting!