top of page

Acerca de

Pilvikone -keskosäidin kokemuksia

Pilvikone -keskosäidin kokemuksia

 

Harjoittelimme käyttämään happirikastinta sairaalahuoneessa, hoitajan ohjeistuksella. Kommentoin rikastimen varsin kovaa puhinaa, verrattuna vauvalla aiemmin käytössä olleiden, lähes äänettömien happilaitteiden ääniin. Tähän hoitaja totesi -Minusta tämä laite kuulostaa ihan pilvikoneelle, kun sen puhisee ja puhkuu ja kosteuttaja kuplii. Vertaus oli niin kaunis, että se jäi mieleeni. Melkein vuoden minä iltaisin nukahdin poikani kanssa kuunnelleen pilvikoneen puhinaa.

 

Olen kolme raskausmyrkytystä läpi käynyt, kolmen lapsen äiti. Olin aivan varma, että viimeisen raskauden kohdalla säästyisin raskausmyrkytykseltä, koska lapsella oli eri isä kuin kahdella aiemmalla. Olin väärässä, kolmas kerta oli pahin. Kolmas lapseni Leon syntyi raskausviikolla 26, kesäkuussa 2020.

 

Leon syntyi sektiolla, hengittämättä ja painoi n 700g. Leon vietti ensimmäiset 2 kk Husin Saaressa, vauvojen tehohoitoyksikössä ja tämän jälkeen 3 kk Etelä-Karjalan keskussairaalan G4 lastenosatolla. Leon oli syntymästään asti happikoneeseen kytkettynä. Leonilla todettiin syntyessä keuhkoissa vaurioita, pieni aivoverenvuoto sekä myöhemmin myös keskosuuteen liittyviä silmämuutoksia, lisäksi liuta muita vastoinkäymisiä ja keskosuuteen liittyviä ongelmia. Näistä kaikistä Leonille jäi vaikuttamaan vaikea PBD eli keskosten keuhkosairaus.

 

Minä jäin myös kaiken tämän mylleryksen keskellä yksinhuoltajaksi. Näyttely on minun kokemus tästä kaikesta, keskosuudesta, elämästä sairaalassa, elämästä laitteiden kanssa, henkisestä paineesta epäterveessä parisuhteessa ja viimein irti päästämisestä.

 

 

 

Olen kiitollinen saamastamme hyvästä hoidosta ja tuesta vaikeana aikana elämässämme. Kiitoksena haluan rohkaista kaikkia näyttelykävijöitä tukemaan HUS:in  uuden lastensairaalan sekä Etelä-Karjalan keskussairaalan G4 lastenosaston toimintaa. Osastojen henkilökunta tekee arvokasta työtä pienten potilaiden hyväksi.

 

Voit osallistua keräykseen joko Kummien digilippaan (Hus) tai suoran lahjoitustilin kautta (G4 Lastenosasto). Kaikki lahjoitukset menevät suoraan alla olevien väylien kautta kohteille, eli lahjoitukset eivät kulje kauttani. Alta löydät tiedot miten voit osallistu:

 

 

ETELÄ-KARJALAN KESKUSSAIRAALA G4 LASTENOSASTO:

Lahjoituksen voi tehdä Eksoten  osuuspankin tilille FI91 5620 0910 0014 51. Lastenosaston lahjoitusrahaston projektinumero on 1007 ( Tämä numero on mainittava lahjoituksessa).

 

HUS UUSI LASTENSAIRAALA :

Kummien digilippaan kautta osoitteessa:

https://oma.kummit.fi/participant/pilvikone-nayttely-2022

Näyttely tulee esille Etelä-Karjalaan sekä Uudellemaalle.  

Etelä-Karjalan näyttely on Imatran Käytävägalleriassa 5.7-26.8.2022

Uudenmaan näyttelyn tila on vielä avoin.

PILVIKONE (2).jpg
bottom of page